לקבלת עשרה כלים יהודיים ללידה נפלאה הכניסי פרטייך כאן והמדריך “סודותיה של מיילדת עבריה” יישלח אלייך מיד!

איזה יופי שהצטרפת! המדריך נשלח אלייך למייל, בדקי גם בתיבת הספאם וקידומי המכירות.

ברזל הוא אחד המינרלים החשובים ביותר בהריון.
אם בדרך כלל, כשאת לא בהריון, את זקוקה לבערך 18 מ”ג ברזל ביממה
אז בהריון הכמות מכפילה את עצמה והכמות המומלצת לצריכה היא 27-30 מ”ג ליממה.

אם חסר לך ברזל זה יכול לגרום לעייפות,
להעלות את הסיכון ללידה מוקדמת וללידת תינוק במשקל נמוך מהמשקל התקין.
למה להגיע למצבים כאלו?
בואי נמנע אותם מראש!
זה פשוט וקל 🙂

קודם כל על ידי שינוי תזונתי ושנית על ידי נטילת תוסף תזונה,
בהנחה שהרופא שלך ירשום לך תוסף תזונה של ברזל.
לא כל אחת צריכה ליטול את התוסף הזה,
זה תלוי ברמות הברזל שיש לך בדם כרגע
(את זה תוכלי לוודא בבדיקת דם שהרופא ישלח אותך אליה כבדיקת שגרה)

גם בתוספים אחרים שנוטלים בהריון מסוג פרנטאל ודומיו יש ברזל ברמה מסויימת, 
לכן חלק מהרופאים ירשמו לך תוסף ברזל מעבר למה שיש במולטיויטמין
וחלק יסתפקו במה שיש במולטיויטמין – הכל תלוי ברמות הברזל בדם שלך כרגע.

כדי להעשיר את התזונה שלך בברזל את יכולה להשתמש בשני מקורות:
ברזל מן הצומח או ברזל מן החי.
ברזל מן החי נספג טוב יותר בגוף.
הוא נמצא בעוף, בבשר, בהודו, בדגים.
ברזל מן הצומח נספג קצת פחות טוב
והוא נמצא בקטניות, בפירות וירקות, בדגנים – בייחוד מלאים, בזרעים ובאגוזים.

עלייך לאכול כל יום עוף, הודו או בשר.
רצוי להעדיף הודו או בשר כי הם מכילים יותר ברזל מאשר העוף.
אם את צמחונית או שאת לא אוכלת מוצרי בשר בכל יום ואת מעדיפה לקבל את הברזל שלך מן הצומח
אין שום בעיה.
כדי שהברזל מן הצומח יספג טוב יותר בגופך הוסיפי לו ויטמין סי.
ויטמין סי נמצא בפלפל אדום, בעגבניה, בקיווי, בפירות הדר, בתות שדה, בגויאבה.
פשוט הקפידי שבאותה ארוחה שבה את אוכלת את הברזל מהצומח
תאכלי גם משהו שמכיל ויטמין סי.

חשוב לדעת שסידן מפריע לספיגת הברזל
לכן אל תשלבי מוצרים שמכילים סידן באותה ארוחה שבה את אוכלת את הברזל מן הצומח.
רצוי לא לאכול מוצרים שמכילים סידן שעתיים לאחר נטילת תוסף ברזל,
במידה ואת נוטלת אותו בתוסף.

ברזל חשוב לאורך כל ההריון אבל בעיקר בשליש השלישי,
כי לקראת הלידה את רוצה להיות עם מספיק ברזל בגוף.
בלידה עצמה את תאבדי דם
וכדי שלא תאבדי יותר מדי דם ורמת הברזל שלך תרד לרמה שהיא נמוכה מדי
את צריכה להגיע ללידה עם מספיק ברזל בגוף.
לכן בייחוד בשליש השלישי הקפידי על תזונה עשירה בברזל
ועל נטילת תוסף הברזל שהרופא רשם לך.

לסיכום קבלי מתכון למרק עדשים אדומות.
עדשים הן קטניות ולכן מכילים ברזל מן הצומח,
כדי להגביר את הספיגה של הברזל מהמרק הוסיפי ויטמין סי-
מיץ תפוזים, סלט עם עגבניות ופלפלים או כל דבר אחר.

מרק עדשים אדומות:
מצרכים –
שמן קנולה/זית לטיגון
בצל גדול
שני גזרים
כוס עדשים כתומות
חצי צרור פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
מים

הכנה –
1. קולפים את הבצל וחותכים לקוביות קטנות.
2. מחממים שתי כפות שמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
3. בנתיים קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות קטנות (שימי לב לא לשרוף את הבצל!).
4. מוסיפים את הגזרים לסיר, מערבבים היטב.
5. מוסיפים את העדשים.
6. מוסיפים מים רותחים (זה מצמצם את זמן הבישול ושומר טוב יותר על הויטמינים שבירקות), תכולה של קומקום.
7. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
8. מבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים התרככו לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול.

בתאבון!
יעל

בטח יעניין אותך גם:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן